Sinds het laatste schandaal bij Facebook rondom Cambridge Analytics, heeft FB zijn permission model voor Api's bijgesteld. In meerdere meldingen van FB betreffende de gebruikte API wordt gesteld dat deze ter review aangeboden moet worden. Maar onduidelijk is of jouw API nu wel of niet ingediend moet worden voor een review.

 

Binnen de website wordt gebruik gemaakt van het automatisch posten van een nieuw artikel op Facebook, LinkedIn en Twitter. Daartoe is de extensie AutoTweetNG geïnstalleerd en in die extensie is een channel aangemaakt. In de settings van dat channel zijn de id's en security codes van de FB app ingevoerd.

Na het aanmaken van een artikel wordt door AutoTweetNG automatisch een request aangemaakt voor de gekozen kanalen. Het enige wat wordt gepost is een stuk intro, een weblink en mogelijk ook een bijbehorende afbeelding.

Het is mij niet geheel duidelijk of je een app nu wel of niet moet laten reviewen; er wordt immers niets bijzonders gedaan. FB heeft het o.a. over de features user_friends, user_link, user_gender en user_age_range. Deze features zijn voor het automatisch posten m.i. niet van belang.

Hoe meer ik erover lees, hoe meer ik het idee krijg dat er vooralsnog geen actie ondernomen behoeft te worden. Een app dient ter reviewing te worden ingediend om de bovengenoemde features te kunnen blijven gebruiken. Als de app per 1 aug 2018 niet gereviewt is vervallen deze features. Maar als jer toch geen noodzaak is om deze feutures te gebruiken heeft het uitschakelen geen negatieve gevolgen. Ergo, we negeren de meldingen van FB.